› Wie is De Publieke Zaak

De Publieke Zaak; dat zijn wij allemaal. De Publieke Zaak werkt daarom als netwerk van betrokken burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het netwerk maakt De Publieke Zaak, maar een bestuur kan niet ontbreken om het werk in goede banen te leiden.

Naast en met de inzet van verschillende partners werkt een enthousiast team van gedreven mensen dagelijks aan de ambities van De Publieke Zaak.

We stellen ons graag aan u voor.

Het bestuur

Mickey Huibregtsen: “De maatschappij wordt bepaald door het gedrag en de waarden van de gemiddelde burger.Lees hier het verhaal van Mickey Huibregtsen.

Marc Koster:

Maurice de Hond: 

De crew

Kirsten Huibregsten: “Het is simpelweg fijn om mensen die zich inzetten voor anderen onze maatschappelijke dankbaarheid te uiten. Zij maken het verschil en om die reden verdienen zij het een podium te krijgen en onderdeel te worden van een beweging die een positieve bijdrage levert aan onze maatschappij.”

Jeppe van Pruisen: If you want to travel fast, go alone. If you want to travel far, go together. Onze wereld zit vol complexe bedreigingen én vol kansen. Om problemen op te lossen en om kansen te verzilveren hebben we elkaar nodig. Simpel. Maar we zijn té ver doorgeschoten in individualisme en korte termijn denken. We moeten weer anders naar elkaar en onze omgeving leren kijken. En ervaren dat het niet alleen noodzaak is om elkaar te helpen, maar dat het ook voldoening geeft en gelukkig maakt. Als filmmaker probeer ik met films mensen met elkaar te verbinden.

Joost Marsman:

Nadine Maarhuis: ”Het maken van een positieve impact kan niemand alleen, dat doe je samen. Ik geloof dat als we onze krachten bundelen we een samenleving kunnen creëren waarin men bewuster met elkaar en zijn omgeving omgaat. Wanneer ik verhalen hoor van mensen die zich volledig inzetten voor maatschappelijke innovatie en verbetering raak ik altijd enorm geïnspireerd: positieve verandering is mogelijk! Door de verhalen van deze succesvolle change makers op te schrijven, te delen en te vertellen probeer ik bij te dragen aan een mooiere en rechtvaardigere wereld.”

Nathalie Angenent:

Mandy Fit:

Raoul de Vries: “Werk dat een maatschappelijk doel steunt en dat andere mensen beter maakt, dat wilde ik na mijn studie gaan doen. Zo word ik heel enthousiast van initiatieven die nieuwe maatschappelijke waarden creëren door nieuwe munteenheden. Zij maken duidelijk dat we veel meer kunnen dan we dachten. Het geeft mij hoop dat er steeds meer oplossingen van onderop komen. We wachten niet meer af, maar doen het zelf.”

Dorothé Holland: “Als iedereen in Nederland bereid is er een klein steentje aan bij te dragen, groeit onze samenleving uit tot een prachtig leefbaar land. Omgedraaid betekent het: ons land is zo leefbaar als dat alle 17 miljoen burgers het zelf willen maken.” Bekijk hier het verhaal van Dorothé.

Oud-bestuursleden en medewerkers

Jurriaan Pröpper:Het kan wel. Dat was mijn motto en drive voor De Publieke Zaak, met en zonder hoofdletters.” Lees hier het verhaal van Jurriaan Pröpper.

Rutger Koopmans: “We leven in een wereld die roept om antwoorden op problemen die we als mensen vaak zelf gecreëerd hebben.” Lees hier het verhaal van Rutger Koopmans.

Bekijk hier een overzicht van oud-bestuurders, medewerkers en stagiairs van De Publieke Zaak.