Barbara Besançon

Secretaris van het bestuur

“Mijn contact met De Publieke Zaak heeft me laten zien dat het ook anders kan. Als algemeen manager heb ik de afgelopen jaren De Publieke Zaak verder opgebouwd. Dagelijks ervaarde ik dat het niet makkelijk is, maar dat het wel kan! De grote uitdaging is daarbij om niet alleen maar te praten maar om alle mooie ideeën om ons land een beetje mooier te maken, ook daadwerkelijk om te zetten in concrete uitvoering.

De Publieke Zaak staat daarbij voor mij voor een paar kernwoorden: inspiratie, positieve insteek, onorthodox en vernieuwend. Als de verschillende spelers in onze samenleving, te beginnen met u en ikzelf, bereid zijn om zelf een bijdrage te leveren aan het wel en wee van de maatschappij dan kunnen we daadwerkelijk het verschil maken. Uiteindelijk volgen de organisatievormen die daarvoor nodig zijn dan ‘vanzelf’.

Als bestuurslid van De Publieke Zaak blijf ik nauw betrokken bij deze bijzondere beweging. De overtuiging dat maatschappelijke thema’s wel degelijk op te lossen zijn als gekeken wordt naar de optimale oplossing in plaats van naar de bestaande structuren, komt nu nog steeds terug in mijn dagelijks werk als consultant bij Andersson Elffers Felix.”