Jurriaan Pröpper

Het kan wel. Dat is mijn motto en drive voor De Publieke Zaak, met en zonder hoofdletters.
Ons land staat voor grote uitdagingen. De schuldencrisis is een politieke en economische crisis geworden, bovenop de eerder ingezette vergrijzing, globalisering en noodzakelijke verduurzaming. Dit is een volgend keerpunt in onze geschiedenis, die wij weer ten goede kunnen en zullen aanpakken.

Niet door af te wachten en verwachten dat de politiek hier oplossingen voor gaat bedenken. De politieke partijen zijn altijd op zoek naar de verschillen terwijl wij juist op zoek moeten naar het gemeenschappelijke. Wij zullen daarom als inwoners zelf aan de slag moeten met dezelfde samenwerking, betrokkenheid en inventiviteit waarmee wij ons land hebben opgebouwd en ingericht. Iedereen telt en doet mee. We zijn het gelukkigste land dankzij deze gelijke kansen en rechten.

Dit land heeft een ongekend potentieel. Er zijn vele individuele voorbeelden van succesvolle mensen en organisaties, alleen zijn we het als collectief een beetje kwijt. We moeten de feiten onder ogen zien en durven loslaten om het goede met vernieuwing te kunnen behouden en betalen. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor De Publieke Zaak. Er zullen (on)gemakkelijke keuzes gemaakt moeten worden, waar ik aan mee werk in mijn dagelijkse werk als partner bij Adstrat consulting, mijn geschreven en gesproken bijdragen aan het publieke debat op o.a.  BNR Nieuwsradio en mijn actieve deelname in het bestuur van De Publieke Zaak. Het kan namelijk wel, samen keuzes maken voor een gezamenlijke toekomst.